Hybride verwarmingen voor de energietransitie
Hoe kan Remeha u helpen bij het verkleinen van uw ecologische voetafdruk?
april 29, 2019
Groene warmte: Ja ! Verbod tegen 2030: NEEN !
mei 22, 2019

Wat maakt de slimme thermostaat eTwist zo’n goede keuze?

Remeha staat bekend omwille van z’n zuinige en duurzame verwarmingsoplossingen. In de eerste plaats denken we aan het assortiment condensatieketels, warmtepompen en zonneboilers. Maar voor wie nog niet toe is aan een nieuw verwarmingstoestel, zijn er nog andere manieren om te besparen op energie.

eTwist, de slimme thermostaat van Remeha

Met de eTwist heeft Remeha een slimme thermostaat in het assortiment, waarvan de mogelijkheden veel verder gaan dan die van een klassieke thermostaat. De eTwist valt onder de categorie slimme thermostaten, omdat het toestel bediend kan worden met een app.

Deze connectiviteit heeft een aantal interessante voordelen. Naast de gewone bediening via de thermostaat zelf, is de verwarmingsketel ook via de app te bedienen. Dit betekent dat je niet noodzakelijk thuis moet zijn, om de verwarming in huis te kunnen regelen. Handig voor mensen die al eens vergeten om de verwarming lager te zetten vooraleer ze thuis vertrekken. Deze feature zal je zeker helpen besparen op energiekosten.

Instellen van programma’s

Een andere handige feature is het instellen van verschillende programma’s. Zo kan een apart klokprogramma worden ingesteld, evenals een vorstprogramma en zelfs een vakantieprogramma. Zeker voor standaard dagen, zoals de gewone werkdagen of de weekends, is dit handig, aangezien je er niet bij stil hoeft te staan om de temperatuur te regelen. Alles is netjes van tevoren ingesteld.

Ook het vakantieprogramma is interessant, omdat het je verwarming lager zet tijdens je vakantie. Wanneer je terugkomt van vakantie, zal de eTwist je verwarming automatisch terug opzetten, zodat je thuiskomt in een lekker verwarmd huis.

Alle instellingen zijn in te geven via een makkelijk scherm en gebruiksvriendelijke interface. Met een slimme draai- en drukknop zijn alle mogelijkheden binnen een handomdraai bereikbaar.

Inzicht in je energieverbruik

Tot slot geeft de Remeha eTwist je ook inzicht in je energieverbruik. Het houdt alle data netjes bij in een historiek, waardoor je zelf je verwarmingspatronen en verbruik kan analyseren. Handig voor iedereen die bewust bezig wil zijn met energieverbruik en besparen.

De Remeha eTwist is makkelijk te combineren met verschillende verwarmingstoestellen, maar werkt uiteraard het beste met toestellen van Remeha zelf.