Hernieuwbare energie
Hernieuwbare energie, de toekomst in energiesystemen
september 27, 2016
Industriële verwarming
De industriële verwarmingen van Remeha houden je ook warm in de bioscoop
september 27, 2016

Uw niet-condenserende stookolieketel vervangen en de “eco” regelgeving, wat nu?

Door de steeds strengere Europese wetgeving voor verwarmingstoestellen en warmwatertoestellen, zullen minder energiezuinige verwarmingsketels verdwijnen. Met name de klassieke, niet-condenserende stookolieketel heeft het moeilijk een energielabel te verwerven. Toch is de technologie niet blijven stilstaan. Dat bewijst Remeha met de Remeha Lava Plus, ecolabel B.

De stookolieketel herboren

Hoewel een condenserende stookolieketel doorgaans 15 tot 20 procent zuiniger is dan zijn ‘klassieke’ niet-condenserende variant, zijn Remeha experts erin geslaagd een niet-condenserende ketel te ontwerpen die moeiteloos aan de nieuwe wetgeving voldoet.

De hoogwaardige stookoliereeks draagt de naam Remeha Lava Plus en combineert beproefde technologie met essentiële regel- en uitbreidingsmogelijkheden. De basis bestaat uit een kwalitatief gietijzeren ketelblok en een uiterst zuinige stookoliebrander. Alle onderdelen worden onder een compacte mantel geïntegreerd.

In combinatie met de iSense en qSense thermostaten vormt de Remeha Lava Plus een erg zuinige niet-condenserende stookolieketel geschikt voor alle types stookolie. Remeha is momenteel de enige fabrikant die een dergelijke oplossing in zijn gamma kan aanbieden.

Eenvoudiger te vervangen én goedkoper

De niet-condenserende ketels hebben nog steeds een aantal belangrijke voordelen.

Veel Belgische huishoudens hebben een verwarmingsinstallatie op stookolie. Wanneer hun oude installatie aan vervanging toe is, heeft niet elke woning de mogelijkheid om aan de technische vereisten van een condenserende ketel te voldoen. Voor een condenserende ketel moet de schouw wettelijk getubeerd worden en in sommige omstandigheden is dit niet mogelijk, bij veel appartementen vormt dit bijvoorbeeld een probleem.

Bovendien speelt ook het budget mee. Doorgaans zit er ongeveer 1000 euro verschil tussen de prijs van een niet-condenserende en een condenserende ketel. En dergelijk bedrag kan niet zomaar iedereen in zijn budget vrijmaken.

Er zijn dus allerhande parameters waar een huishouden rekening mee moet houden wanneer ze een nieuwe verwarmingsketel aanschaffen. In de meeste gevallen valt het dan ook aan te raden om een oude niet-condenserend stookolieketel te vervangen door de nieuwste niet-condenserende ketel, in plaats van grote werken en veranderingen uit te voeren.