Minerve, warmtenet gekoppeld aan Remeha afgifteunits
september 30, 2021
Psychiatrisch ziekenhuis in Duffel doucht met CWH Ace
november 3, 2021

Remeha verwarmt waterstof demohuis met 100% waterstof cv-ketel

 

Kiwa en Alliander openen in Apeldoorn het Hydrogen Experience Centre: een als woonhuis ingerichte demo- en opleidingslocatie waar vakmensen leren hoe ze de aardgasvoorziening in woonwijken geschikt kunnen maken voor waterstof. In het Hydrogen Experience Centre laten Kiwa en Alliander zien dat waterstof in de gebouwde omgeving uitstekend als brandstof is te gebruiken. Tegelijkertijd willen zij monteurs en installateurs opleiden en vertrouwd maken met het overzetten van aardgasinfrastructuur op waterstof. Remeha is als projectpartner betrokken en levert voor dit project zowel een aardgas cv-ketel als een 100% waterstof cv-ketel.

Projectinformatie

Demohuis met waterstofketel

Geplaatste producten

1x Remeha waterstofketel
4x

Minerve woonwijk

Minerve woonwijk

Het Hydrogen Experience Centre in Apeldoorn is ingericht als woonhuis met een keuken, een meterkast en een volledig warmtesysteem. Er hangen twee Remeha cv-ketels: een op waterstof  en een op aardgas (Calenta Ace). De leidingen in het huis kunnen voor demo-of trainingsdoeleinden worden aangesloten op een ketel naar keuze. In het demohuis wordt de toepassing van waterstof in de gebouwde omgeving naar de praktijk gebracht.

Verwarmen met waterstof cv-ketel van Remeha

De vraag naar waterstofoplossingen neemt onafgebroken toe en de potentie is groot. In de ontwikkeling van toepassingen is de praktijk een belangrijk onderdeel, een onmisbare schakel op weg naar succes. Remeha levert voor dit project zowel een aardgas cv-ketel als een 100% waterstof cv-ketel. De techniek van deze cv-ketel staat, het is nu vooral zaak om de prestaties van de Remeha waterstofketel in de praktijk te testen. De waterstof cv-ketel wordt daarom continu gemonitord op prestaties. Zo kan Remeha de kennis uit dit project toepassen in onze toekomstige waterstofprojecten.

Gezamenlijk ervaringen delen
Na de waterstof wereldprimeur in het appartementencomplex in Rozenburg (juni 2019) en de tijdelijke verwarming van sloopwoningen in Uithoorn (december 2020) is Remeha dus opnieuw onderdeel van een waterstofprimeur. Remeha heeft de eerste waterstofketel van de wereld ontwikkeld en de eerste proeven zijn veelbelovend.

“Waterstof biedt veel mogelijkheden en daar wordt steeds meer onderzoek naar gedaan. In het Hydrogen Experience Centre kunnen we in de praktijk samen met Kiwa en Alliander ervaring op doen met het verwarmen op waterstof. Een succesvolle en betaalbare energietransitie is gebaseerd op dit soort samenwerkingsverbanden. Door branche-overschrijdend samen te werken maken we een haalbare en betaalbare energietransitie mogelijk, aldus Arthur van Schayk. 

Wij geloven niet in één oplossing
Remeha is van mening dat onze energievoorziening een mix moet zijn waarin ruimte is voor verschillende energiedragers. We zijn realistisch: in onze ogen zijn er meerdere wegen die naar duurzaamheid leiden. Op die manier kunnen we aan het Klimaatakkoord voldoen en werken aan een duurzame samenleving. Gasvormigen (waaronder waterstof), elektriciteit en warmtenetten helpen gezamenlijk bij de verduurzaming en dus het terugdringen van CO2-uitstoot in België.

Meer weten over het Hydrogen Experience Centre? Ga naar: www.hydrogenexperiencecentre.com