Maak jouw verwarming in no-time summerproof! 5 tips & tricks
juli 5, 2018
CV-ketel vervangen? De 10 meest voorkomende fouten!
oktober 25, 2018

Nooit je ketel meer bijvullen met de Calenta Ace

Dankzij automatische waterbijvulfunctie

De gloednieuwe compacte gaswandketel Calenta Ace, voor de huishoudelijke markt, is nu beschikbaar. Uniek aan deze ketel is de automatische waterbijvulfunctie waardoor de waterdruk in de verwarmingskring constant op het juiste peil blijft.

Vele interventies

Via het uitgebreid netwerk van gecertificeerde installateurs weet Remeha dat vandaag vele vragen die een installateur krijgt, over een te lage druk van het verwarmingssysteem gaat. “In de meeste gevallen is dit snel te verhelpen door water bij te vullen. Maar veel consumenten weten niet welke kraantjes ze moeten opzetten of vrezen dat ze iets verkeerd doen. Vandaar dat Remeha deze nieuwe automatische functie ontwikkelde zodat de consument altijd zeker is. De automatische waterbijvulling van de Remeha Calenta Ace is uniek op de markt.

Intelligent bijvullen

Het bijvullen gebeurt op een intelligente manier zodat er nooit te veel of te frequent water wordt bijgevuld. De ketel kijkt naar de gemiddelde druk en zal dan geleidelijk bijvullen tot het optimale niveau is bereikt. De ketel geeft hierover meldingen via het bedieningspaneel, de Remeha eTwist thermostaat en de eTwist app. Wanneer er abnormaal veel bijgevuld moet worden zal de ketel de klant ook onmiddellijk adviseren om de installateur in te schakelen. In dat geval vult de ketel alleen nog maar bij als je daarvoor expliciet toestemming geeft.

Tips & Tricks: verleng de levensduur van uw ketel 

  1. Ketel klaar voor de winter? Plan je onderhoud nu

In veel woningen staat de verwarming tijdens de zomermaanden af. Het is pas als de dagen kouder worden dat consumenten hun installatie opnieuw opstarten en soms merken dat ze niet meer werkt. Daarom adviseert Remeha om je installatie in de zomermaanden te laten nakijken. Tot september is hiervoor voldoende ruimte in de agenda van installateurs. Vanaf september hebben ze meer werk door nieuwe ketels te installeren en operationeel te maken tegen de koudere maanden.

  1. Wat is de ideale druk?

De ideale druk in een verwarmingscircuit ligt tussen 1 en 2 bar. Ideaal is 1,5bar. Je kan dit op quasi elke ketel (en extern expansievat) zelf controleren. Zorg ervoor dat de wijze op de meterplaat zich in het groen vlak (tussen 1 en 2 bar) bevindt.

  1. Kan ik zelf bijvullen?

Ja dat kan, als je weet welke kraantjes je moet openzetten. Als je de dit niet weet, laat je dit best over aan een erkend installateur. Of je opteert voor een toestel met automatische bijvulling zoals de Remeha Calenta Ace zodat je je hierover geen zorgen meer hoeft te maken.

  1. Vaak bijvullen?

Als je regelmatig moet bijvullen door drukverlies, wijst dit meestal op een lek in het circuit. Contacteer dan een erkend installateur om na te gaan waar het lek zich bevindt. Een moderne ketel zoals de Calenta Ace meldt dit zelf aan de gebruiker.

Nu 5 jaar omnium* garantie

Tijdelijk krijg je 5 jaar in plaats van 2 jaar basisgarantie bij de Calenta Ace.(geldig voor elke Calenta, door de erkende installateur online geregistreerd en gefactureerd wordt naar de eindgebruiker met factuurdatum tussen 24/2/18 en 31/12/18).