Remeha Tzerra Ace, de nieuwste prijsbewuste gaswandketel
februari 13, 2019
Eerste waterstofketel in proefproject te Rozenburg
februari 21, 2019

Je elektrische boiler vervangen?

Kies voor een ecologische warmtepompboiler!

Je wil je elektrische boiler vervangen en je zoekt een milieubewust alternatief voor gas of stookolie? Dan is de warmtepompboiler een uitstekende keuze.

Wat doet een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler haalt energie (lees: warmte) uit de omgevingslucht. Door een systeem van condensatie en compressietechnieken wordt die lucht verder opgewarmd, en ingezet om je sanitair water te verwarmen.

Omgevingslucht hoeft niet altijd buitenlucht te zijn. Het is perfect mogelijk om lucht uit een andere kamer te halen. Dit kan interessant zijn om verloren warmte te recupereren. Denk maar aan de ruimtes waar de koelkast of de droogkast staan.

Wat is het voordeel van een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een zuinigere manier om warm water te verkrijgen. Het toestel werkt op elektriciteit, maar verbruikt gemiddeld drie keer minder energie dan de klassieke elektrische boiler.

Als je hernieuwbare energie gebruikt, zoals PV-panelen, kan een warmtepompboiler zelfs ‘gratis’ warm water produceren. De lucht die de warmtepompboiler opwarmt, is sowieso al gratis. De gratis energie van een warmtepompboiler dekt ongeveer 70% van je jaarlijkse behoefte aan sanitair warm water. Een beperkte investering gecombineerd met lage verbruikskosten, maakt dat je de investering in 3 jaar kan terugverdienen. 

Een warmtepompboiler: iets voor mij?

Of je nu een groot of klein gezin hebt, een warmtepompboiler is uitermate geschikt voor gezinnen waar de vraag naar sanitair warm water groot is. Douchen en tegelijkertijd het bad vullen: dankzij capaciteiten tot 270 liter hoef je met de Remeha warmtepompboiler niet te vrezen dat je plots een straal koud water over je rug krijgt.

Extra stimulans van de overheid

Ook de overheid ziet voordelen in de warmtepompboiler. Daarom kun je vanaf januari 2019 ook via de netbeheerder een premie tot 400 euro (of maximum 40% van de factuur) verkrijgen. Voorwaarde is dat je de warmtepompboiler door een erkend installateur in je bestaande woning laat installeren.

Uitgebreid advies en een perfecte plaatsing

Geïnteresseerd? Contacteer Remeha en dan bekijken we samen welke warmtepompboiler voor jouw woning de beste keuze is. Via ons uitgebreid netwerk aan installatiebedrijven begeleiden we je bij de keuze en een perfecte plaatsing van je nieuwe boiler.

Als specialist in verwarming en sanitair warm water biedt Remeha oplossingen voor elk type project. Ook grotere projecten in de utiliteitsmarkt voorzien wij graag op een zuinige manier van een aangename verwarming en sanitair warm water.