COVID-19: Impact op onze dienstverlening
maart 17, 2020
Remeha vernieuwt organisatiestructuur in functie van de markt
maart 29, 2021

De juiste warmtepomp kiezen? Volg deze 3 stappen

 

Je woning op een energiezuinige manier verwarmen? Dat kan met een warmtepomp. Maar er bestaan verschillende soorten. Hoe kies je nu de juiste warmtepomp voor jouw woning? Ons handige stappenplan zet je op het juiste spoor.

Stap 1: is je woning geschikt?

Een elektrische warmtepomp is geschikt als je gaat bouwen, in een recente nieuwbouwwoning woont of een totaalrenovatie doet, omdat je woning dan goed geïsoleerd en luchtdicht is. Een warmtepomp combineer je met een afgiftesysteem op lage temperatuur zoals vloerverwarming en met PV-panelen. Met de groene elektriciteit die je zelf opwekt, drijf je dan de warmtepomp aan.

Woon je in een oudere woning die niet voldoende geïsoleerd is en verwarmd wordt met een verwarmingssysteem op hogere temperatuur zoals radiatoren, dan is een warmtepomp niet de beste oplossing. Wil je weten op welke manier je het beste verwarmt? Doe de test via de Warmtewijzer en ontdek hoe we jou warm kunnen maken.

Stap 2: kies het juiste type  

Wil je op een groene energiezuinige manier verwarmen? Dan is een lucht-waterwarmtepomp een verstandige keuze. Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en warmen zo het water op dat door je vloerverwarming stroomt. Hiermee kan je stevig op je energiefactuur besparen mits je een PV-installatie hebt natuurlijk. Een slimme investering. We bieden twee modellen aan: de Eria Tower en Neptuna. Ontdek meer over deze warmtepompen.

Wil je nog niet volledig overstappen op een warmtepomp of is je woning nog niet voldoende geïsoleerd? Dan is een hybridewarmtepomp iets voor jou. Dit systeem bestaat uit een condensatieketel op aardgas of stookolie en een warmtepomp op elektriciteit. Heb je al een condensatieketel? Dan hoef je enkel een warmtepomp met hybride-regelaar naast je ketel te plaatsen. Je ketel springt bij als je warmtepomp niet volledig aan je warmtevraag kan voldoen, of het systeem schakelt over als gas goedkoper wordt dan elektriciteit. Ontdek hier het gamma hybridetoestellen.

Stap 3: contacteer je installateur

Is jouw woning klaar voor een (hybride)warmtepomp? Via een professioneel netwerk van installateurs begeleidt Remeha je bij de plaatsing van je nieuwe warmtepomp. Zoek een installateur in je buurt en maak een afspraak.