Remeha’s visie op de energietransitie
september 30, 2019
Verwarmingsinstallatie zorgt voor warm water
5 misverstanden over zonneboilers die de wereld uit moeten
november 25, 2019

Wapen je voor de toekomst met een ketel van Remeha

Wie een nieuwe verwarmingsketel nodig heeft, die komt vaak terecht in een kluwen van begrippen en toestellen, waar je als leek maar moeilijk wijs uit geraakt. Het belangrijkste is vaak dat je woning goed verwarmd wordt, en liefst ook nog eens op een rendabele en milieuvriendelijke manier.

Laten we dus eens kijken uit welke ketels je kan kiezen.

Gasketels & Stookolieketels

Traditionele cv-ketels werken op basis van aardgas of stookolie. Via verbranding wordt water in het cv-circuit opgewarmd. Traditionele verwarmingsketels hebben een vrij vervuilende manier van verwarmen, aangezien warmte in de vrijgekomen rook niet wordt opgevangen en gerecupereerd. Deze klassieke gasketels en stookolieketels worden bijgevolg niet meer op de markt aangeboden.

Condensatieketels

De meeste verwarmingsketels die momenteel op de markt verschijnen, zijn condensatieketels. Dit zijn ketels die een deel van de warmte in de vrijgekomen rookgassen opvangen en hergebruiken om cv-water op te warmen. Het rendement van condensatieketels ligt daarom enkele procenten hoger dan bij traditionele ketels.

Ook condensatieketels kunnen verwarmen op basis van aardgas of stookolie. Dat is te merken in het assortiment van Remeha, waar beide types beschikbaar zijn.

Bij de gascondensatieketels is de Remeha Calenta Ace ongetwijfeld de ketel die in het oog springt. Een hypermoderne condenserende gaswandketel, die zowel in solo uitvoering als combiketel te verkrijgen is.

De Remeha Calenta Ace is een ketel die aan alle hedendaagse vereisten voldoet. Hij is compact, kan zowel voor verwarming als voor sanitair warm water instaan, en is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Bovendien heeft de Calenta Ace ecolabel A+ als verwarmingsproducent, en ecolabel A als sanitair warm waterbereider.

Voor grotere gezinswoningen is de Remeha Calora Tower Gas de meest geschikte verwarmingsketel. Deze vloerketel is zuinig en modulair, en is ideaal voor wanneer een maximaal comfort uw voornaamste prioriteit is. De Calora Tower heeft voldoende capaciteit om het behaaglijk warm te maken in huis en om een royaal volume aan sanitair warm water te genereren.

Bij de condensatieketels op basis van stookolie is de Remeha Calora Tower Oil de meest in het oog springende ketel. Deze stookolieketel speelt in op de vraag naar milieuvriendelijke en zuinigere verwarmingsketels dankzij de mogelijkheid om terug te schakelen in vermogen op momenten dat de vraag naar warmte beperkt is. Stilstandsverliezen worden hierdoor tot een minimum herleid, waardoor ook de opstartkosten sterk dalen.