Van arm naar rijk gas
Rijk gas wordt de nieuwe standaard in België, wat houdt dat concreet in?
september 7, 2017
Benoveren
BENOveren is beter renoveren. Ook Remeha is BENOvatie-voorloper!
oktober 24, 2017

Uw verwarming vervangen? Remeha adviseert...

Ga voor een vervanging van uw oude verwarmingsketel. Een renovatie van uw stookplaats is een zeer goede investering, die direct loont. De nieuwste verwarmingssystemen worden steeds geüpgraded met de nieuwste technieken, deze technieken zorgen voor een hoger rendement en dragen bij aan het milieu. Dit brengt mee dat u efficiënt energie verbruikt en u bespaart op uw energiefactuur. De besparing van energie zorgt er op zijn beurt voor dat u zeer eenvoudig uw investering terugverdient.

Waarom vervangen?

Niet-condenserende of oude ketels (ouder dan 15 jaar) verbruiken ongeveer 30% meer energie en stoten per jaar ongeveer 1 ton meer CO2 uit dan efficiënte condenserende verwarmingsketels. Wanneer geopteerd wordt voor een nieuwe en efficiëntere ketel zal u minder energie verbruiken, minder CO2 uitstoten en een lagere energiefactuur bekomen. Doordat u een verlaging verkrijgt op uw verbruik, wordt uw investering ook op korte termijn terugbetaald.

Wanneer u opmerkt dat uw verwarmingsketel niet voldoet aan de verwachtingen en storingen de kop opsteken. Indien u ook opmerkt dat uw energierekening stijgt en u niets aan uw gewoonten heeft veranderd, kan dit te wijten zijn aan de leeftijd of efficiëntie van uw huidige verwarmingsinstallatie. Hoe ouder uw verwarmingsketel wordt, hoe lager het rendement ligt van uw ketel. Wanneer het rendement zakt tot onder 75%, dient u zeker een vervanging te overwegen.

Wanneer is het nog nodig dat u een vervanging overweegt? Als uw behoeften veranderen. U verbouwt uw huis, u breidt uit, voorziet extra isolatie of renoveert uw badkamer en installeert een jacuzzi en een regendouche. Uw verwarmingsketel dient steeds aangepast te worden op uw gewenste comfort niveau. Uw behoeften aan verwarming of aan warm water vragen een investering in een aangepaste ketel op uw maat.

Oplossing op uw maat?

Een vervanging van uw bestaand toestel is zeker de juiste beslissing, wanneer u bovenstaande ervaringen heeft.

  1. Renovatie

Uw oude verwarmingsketel vervangen door een moderne en efficiëntie condensatieketel. Deze maakt gebruik van de condensatietechnologie. Deze technologie is erop voorzien dat extra energie (ong. 35%) uit de rookgassen gerecupereerd wordt. Uw kosten dalen en deze werking is ook veel milieuvriendelijker. De Remeha condensatieketels zijn zeer handig in installatie en uitermate bedrijfszeker. De nieuwste ketels voorzien in uw optimaal comfort bij u thuis. Bij de overstap van een niet-condenserende ketel naar een condenserende ketel dient uw schouw wettelijk aangepast te worden.

Meer informatie hier: efficiënte en condenserende wandketels en vloerketels.

  1. Combinatie met hernieuwbare energie, hybride systemen

Wenst u een stapje verder te denken dan enkel 1 op 1 vervanging van uw oude systeem. Met de toekomst van onze planeet in het achterhoofd is het opportuun om te kijken hoe uw ketel functioneert in combinatie met een hernieuwbare bron. Met hernieuwbare energie wordt u steeds minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en draagt u bij aan een betere wereld. U kunt uw verwarmingsketel zeer eenvoudig uitbreiden met een zonnesysteem of met een warmtepomp. Daarnaast bestaan deze producten ook uit 1 geheel waar zowel ketel als warmtepomp is voorzien, dit hybride systeem werkt steeds in functie van de verbruikskost en kiest altijd voor de goedkoopste optie, wat zeer veel bijdraagt aan een lagere energiefactuur.

Meer informatie hier: Hybride systemen voor iedere omgeving

  1. 100% hernieuwbaar

Wenst u toch geheel de groene kaart te trekken, ga dan voor energievoorziening uit 100% hernieuwbare bronnen zoals zon en lucht. Prijsschommelingen van fossiele brandstoffen hebben geen invloed op u. U bespaart daarbij op uw energieverbruik en u denkt mee aan morgen. U draagt uw steentje bij aan het klimaat voor uw kinderen.

Meer informatie hier: zonnesystemen of warmtepompen

Een installateur in uw buurt?

Uw installateur zorgt steeds voor een zorgeloze en professionele installatie. Een installateur voorziet u een oplossing geheel op maat afgestemd op uw situatie en uw wensen. Een installateur in uw buurt vindt u meteen via installateur.remeha.be. Vraag gerust online uw vrijblijvende offerte aan.