Remeha vernieuwt organisatiestructuur in functie van de markt
maart 29, 2021
Hybride warmtepomp Elga Ace van Remeha zet nieuwe norm neer
mei 3, 2021

Remeha zet met Diva stap naar airco voor een totale klimaatbeheersing in de woning 

Remeha breidt productportfolio uit met airco om comfortabel binnenklimaat te creëren 

 
 

Remeha introduceert vandaag de Diva airconditioning. Met deze eerste en gloednieuwe reeks aircotoestellen speelt Remeha in op enkele maatschappelijke - en bouwtrends. De uitbreiding van het portfolio past bovendien perfect in de visie om als totaaloplosser in binnenklimaatsystemen een comfortabele woon- en werkomgeving te voorzien.

Ons land krijgt door de klimaatverandering steeds vaker te maken met hoge temperaturen in de zomer, op wisselende momenten en voor langere periodes. Daarnaast zijn er in België diverse trends zichtbaar die invloed hebben op de beleving van het klimaat in huis. Zo neemt de vraag naar comfort binnen de woning sterk toe. Temperatuur speelt bij ‘comfortervaring’ een belangrijke rol. Bovendien werken mensen in toenemende mate thuis en deze trend zal ook na de coronaperiode blijven. Als totaaloplosser in binnenklimaatsystemen, speelt Remeha in op deze trends met de introductie van de Diva airconditioning-lijn.  

 

Kwalitatief hoogwaardige airco-lijn  

De kwalitatief hoogwaardige Remeha Diva airconditioning is ontwikkeld voor de particuliere woningmarkt en bestaat uit een compleet assortiment voor koelen en verwarmen. “In steeds meer West-Europese landen neemt de vraag naar comfort binnen de gebouwde omgeving toe. Het voordeel van Remeha België is dat we als onderdeel van de internationale BDR Thermea Group een beroep kunnen doen op de jarenlange ervaring van de groep met airco’s, met name in de zuidelijke landen. Daarom kunnen wij in België met Diva onmiddellijk een kwalitatief hoogwaardige airco-lijn introduceren”, verduidelijkt Yves Vanpoucke, commercieel directeur bij Remeha, de introductie van airco in het gamma. 

Breed assortiment voor koelen én verwarmen 

Het assortiment airco-toestellen dat Remeha aanbiedt is heel uitgebreid en biedt voor elke woning een oplossing. Zo zijn de binnenunits leverbaar als wandmodel, plafondonderbouw, cassette-uitvoering en kanaal-inbouw. Alle modellen zijn trouwens verkrijgbaar in mono-split en multi-splituitvoering. Dankzij de unieke inverter-technologie kunnen gebruikers van de Diva airconditioning rekenen op een systeem dat koelt én verwarmt op een energiebesparende, stille manier en met het hoogste rendement. Een ingebouwde ionisator zorgt voor de beste luchtkwaliteit. Uiteraard wordt een airco-unit geleverd met een afstandsbediening. Bovendien komt Remeha binnenkort nog met de Air Connect App om de toestellen via de smartphone of tablet te kunnen bedienen. 

Belangrijk voor installateurs is dat de units snel en eenvoudig te installeren zijn en dat Remeha een uitgebreide garantie van drie jaar biedt op de units.  

 

Comfortabel verduurzamen 

Remeha heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Met het oog op de energietransitie wil Remeha de marktvraag naar airconditioning units positief sturen. Vanpoucke is ervan overtuigd dat dat mogelijk is: “We richten ons op comfortabel verduurzamen. Door serieus te kijken naar een totale klimaatinstallatie in een woning zorgen we ervoor dat we steeds nieuwe stappen zetten op weg naar verduurzaming.”