Klimaatnorm
Belg denkt dat we de klimaatnorm niet gaan halen
september 26, 2016
Hernieuwbare energie
Hernieuwbare energie, de toekomst in energiesystemen
september 27, 2016
Toon alle

Remeha verwarmt de wondere wereld van Plopsa

Remeha houdt Plopsa warm

Waarom een verwarmingsfabrikant linken aan een pretpark? Het antwoord is eenvoudig: Alle pretparken van Plopsa worden door Remeha verwarmingsketels warm gehouden, dit zelfs over de landsgrenzen heen. Sinds 1 januari 2014 is Remeha officiële Plopsa partner. De Plopsaland de Panne en Plopsaqua zijn uitgerust met unieke Remeha drooghutten. Ben je nat geworden in één van de vele waterattracties? Stap in één van deze drooghutten en in een mum van tijd ben je weer krukdroog geblazen.

Wil jij er net als Plopsa warmpjes bijzitten? Bekijk dan zeker ons gamma aan diverse producten, voor iedere woning bieden wij een oplossing op maat of neem contact op met een installateur via onze installateurszoeker.

Meer info? http://plopsa.remeha.be/plopsaland-de-panne-uitgerust-wordt-met-de-remeha-drooghut/

Zonnesystemen

Een zonneboiler, systemen onder druk, zoals de Remeha RemaSOL. De Remeha RemaSOL bestaat uit een buffervat van bv. 150, 200 of 300 liter gevuld met sanitair koud water. Een gesloten kring, gevuld met glycol (een perfect warmtegeleidende vloeistof) loopt in een spiraal door deze boiler en door de één of meerdere zonnepanelen die gemonteerd staan richting de zon. Door middel van een pomp ontstaat er een circulatie van deze warmtegeleidende, vorstvrije vloeistof. Zodra deze door de zonnepanelen loopt wordt er warmte opgenomen en wanneer deze aankomt in de boiler zal deze warmte op een natuurlijke wijze afgegeven worden aan het sanitair koud water, dat zo stelstelmatig opgewarmd wordt.

Door gebruik te maken van een intelligente regeling kan een zonneboiler perfect gekoppeld worden met een verwarmingssysteem zoals de condenserende gasketels Remeha Calenta, Remeha Tzerra of de Remeha Calora Tower gas of Calora Tower Oil. Indien de zon onvoldoende energie oplevert gaat de verwarmingsketel extra bij verwarmen. Op deze manier wordt steeds een optimaal rendement gegarandeerd.

Warmtepompen

Een warmtepomp of thermodynamische warmtepompboiler, zoals de Remeha Azorra, maakt gebruik van de warmte die in de omgevingslucht zit om koud water op te warmen. De werking van de thermodynamische warmtepompboiler is dus zeer eenvoudig: warmte lucht wordt binnen gezogen, loopt langs een warmtewisselaar om deze warmte af te geven en de koude lucht wordt daarna weer uitgeblazen. Een elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat een extra grote hoeveelheid warmwater steeds op de juiste temperatuur voor u klaar staat.

De Remeha Azorra biedt niet alleen elektrische ondersteuning maar laat ook toe om een extra kring door de boiler te laten lopen. Op die manier kan je verwarmingssysteem automatisch je water op temperatuur brengen.

Dankzij een overzichtelijk display zie je meteen hoeveel baden warmwater genomen kunnen worden. Door middel van de boost functie kan u de aanmaak van meer sanitair warmwater forceren en een vakantiemodus zorgt ervoor dat de warmtepomp boiler op een lager ritme draait om zo niet nodeloos warmwater voor te bereiden.