Klimaatdoelstellingen halen
Klimaatdoelstellingen voor 2020 te ambitieus? Eigenlijk niet!
april 14, 2017
Warmtepompboiler
Warmtepompboilers preventief omgebouwd door Remeha
juni 16, 2017

Hysopt berekeningssoftware perfectioneert Remeha verwarmingsoplossingen


Bericht van 18/04/2017

Wommelgem, april 2017 - Remeha, fabrikant van huishoudelijke en collectieve stookplaatsen, kondigt samen met Hysopt aan dat alle Remeha verwarmingsoplossingen voortaan in de Hysopt ontwerpsoftware geïmplementeerd worden. Hierdoor kunnen HVAC-specialisten en studiebureaus snel en eenvoudig de meest optimale configuratie met ketels, warmtepompen, buffervaten, satelliet-units, … selecteren.

Sarie Verheye

PR & Communication marketeer

+32 3 286 85 50


Contactpersoon voor pers-gerelateerde onderwerpen

De ontwerpsoftware van Hysopt, een spin-off van de Universiteit Antwerpen, is een krachtige tool waarmee je een HVAC-installatie kan ontwerpen, een calculatie kan maken van componenten en van het geheel, een simulatie kan uitvoeren en tot slot ook de HVAC-installatie kan evalueren. De technische eigenschappen van de geselecteerde componenten worden daarbij automatisch mee in rekening gebracht in het totale ontwerp. Meldingen van conceptuele ontwerpfouten verschijnen ook automatisch op het scherm, waardoor je deze fouten op voorhand al kan uitsluiten.

Remeha Inspiration Library

Alle parameters van de Remeha-oplossingen (voor grote installaties) worden nu geïntegreerd in de bibliotheek van deze berekeningssoftware. Naast de implementatie van de verschillende producten, zet Remeha ook sterk in op het aanreiken van voorbeelden via best practices. Via de zogenaamde Remeha Inspiration Library worden templates beschikbaar gesteld voor allerlei mogelijke configuraties voor stookplaatsen: van de eerder traditionele ketelconfiguraties tot en met de complexere hybride stookplaatsen met warmtepompen, WKK of zonne-energie. Met enkele muisklikken wordt het gewenste systeem - inclusief de sturing - in de Hysopt software berekend. Door middel van dynamische systeemsimulaties kan zelfs het uiteindelijke systeemrendement worden berekend.

Zwakke schakel uitschakelen

De samenwerking met Hysopt stelt ons als fabrikant in staat om onze klanten beter te ondersteunen op systeemniveau met een onmiddellijke en correcte simulatie met een Remeha-oplossing als energie-opwekker”, vertelt Steven Deygers, Product Manager Remeha. “Je kan dan wel over de meest efficiënte en duurzame producten beschikken, als deze componenten niet juist hydraulisch en regeltechnisch worden afgesteld, dan ligt het rendement van het uiteindelijk systeem lager. Een systeem is immers maar zo sterk als de zwakste schakel. Voor Remeha is deze samenwerking met Hysopt belangrijk omdat we nu een volledig systeem kunnen simuleren.

Hydraulica heeft altijd al een enorme invloed gehad op het rendement van een installatie.Een verkeerd hydraulisch concept koppeling kan voor het gehele systeem al snel tot 25% minder rendement opleveren”, vertelt dr. ing Roel Vandenbulcke, oprichter en CTO van Hysopt. “Wij zijn een jong bedrijf. De samenwerking met een gevestigde waarde zoals Remeha, is een bevestiging dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Ook voor onze klanten is dit een meerwaarde: zij kunnen nu in plaats van met generieke gegevens met data van reële toestellen en opstellingen hun berekeningen maken. Wat voor hen veel gebruiksvriendelijker is.