Energiewetten
De Europese energiewetten en labels: 10 tips & tricks
september 23, 2016
Stookolieketel
De Remeha Lava Plus is de enige klassieke stookolieketel die 100% voldoet aan nieuwe ErP-wetgeving
september 26, 2016

Remeha introduceert handige online ErP calculatorBericht van 05/10/2015

Een product- of pakketlabel in slechts enkele clicks

Wommelgem - Naar aanleiding van de nieuwe ErP regelgeving, lanceert verwarmingsspecialist Remeha NV vandaag de online ErP configurator. Deze gebruiksvriendelijke en gratis tool moet de vakman inzicht bieden in het verwachte energielabel voor een zelf samen te stellen pakket aan verwarmingsproducten. In slechts enkele clicks kan het product- en/of pakketlabel aangemaakt en gedownload worden.

Sarie Verheye

PR & Communication marketeer

+32 3 286 85 50


Contactpersoon voor pers-gerelateerde onderwerpen
erp-remeha-be

Steven Deygers, ErP-expert bij Remeha NV: “De tool is zo ontwikkeld dat je niet alleen productlabels van onze eigen verwarmings- en warmwatertoestellen zal terugvinden, maar ook die van andere leveranciers. Installateurs kunnen dus heel uitgebreid op zoek gaan naar de beste configuratie op maat van de klant. Eens dat is bepaald, is het enkel nog een kwestie van het label te downloaden, samen met het bijhorende rekenblad. Snel, efficiënt, uitgebreid en hands-on, dat is wat deze tool moet zijn.”

Remeha wil hiermee het extra administratieve werk, waaronder het invullen van de rekenbladen, bij de installateur verlichten. Bovendien zal de tool de volgende documenten automatisch genereren: een samenvatting, een overzicht van de productgegevens (apart) en het label (product- of pakketlabel). Het resultaat is een zeer mooi en volledig dossier voor de eindklant.

Ontdek de Remeha ERP-calculator op erp.remeha.be.

De nieuwe ErP regelgeving in een notendop

Producten die aan de nieuwe ErP wetgeving moeten voldoen, omvatten alle CV ketels en warmwatertoestellen met een vermogen van minder dan 400 kw, maar ook warmtewisselaars en warmwateropslagtanks met een capaciteit van minder dan 2000 liter. De nieuwe Erp richtlijn bevat 2 kernzaken: ecodesign en energielabeling.

Het ecodesign stelt een minimale energieprestatie en milieucriteria voor energie-gerelateerde producten. Het energielabel is dan weer verplicht voor alle producten met vermogen minder dan 70 kw en voor warmtewisselaars of warmwateropslagtanks met een capaciteit minder dan 500 liter. Er bestaat een verschillend label voor een enkel product of voor pakketen van samengestelde systemen. Op het productlabel staat het geluidsniveau en de energie efficiëntie klasse. Op het pakketlabel staat de gezamenlijke energie efficiëntie van totale pakket. Belangrijk! Indien een ketel vb een A label heeft en u hierbij een thermostaat bij plaats kan dit pakket een A+ of A++ worden. (kort voorbeeld in bijlage)

De nieuwe regelgeving maakt deel uit van de 20 20 20 doelstellingen van de Europese Unie om in het jaar 2020 de CO2 uitstoot met 20 % te doen verminderen, het energieverbruik met 20% te doen dalen en het gebruik duurzame energie met 20 % te verhogen.