Je elektrische boiler vervangen? De warmtepompboiler!
februari 18, 2019
Eerste waterstofketel in proefproject te Rozenburg
februari 21, 2019

Remeha engageert zich voor Sign For my Future met concrete oplossingen

Remeha steunt de campagne Sign For my Future.

Remeha vervult al enkele jaren een voortrekkersrol inzake energietransitie. Ambassadeur zijn voor Sign For my Future is dus een logische stap voor ons”, vertelt Christophe Leroy, CEO van Remeha België.

Het initiatief Sign For my Future dat gesteund wordt door honderden CEO’s en belangenverenigingen, is belangrijk om druk te leggen bij de overheid zodat er een ambitieus klimaatbeleid kan worden opgesteld. “Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen. Maar zolang er geen kader is, is niemand geneigd hier inspanningen voor te doen”, vertelt Christophe Leroy.

Bestaande woningen vergroenen

Een van de sectoren die nog veel winsten kan opleveren, is de bouwsector. Ons land heeft al veel inspanningen geleverd op vlak van energiezuinig bouwen, duurzaam wonen en een energie-efficiënt verbruik. Christophe Leroy: “Maar de regelgeving beperkt zich tot nieuwbouw, terwijl het bestaande woningpark ook een groot potentieel heeft inzake energiebesparing en CO2-reductie.”

Als vooruitstrevend verwarmingsspecialist heeft Remeha voor de aanpak van het bestaande woningpark en nieuwbouw concrete oplossingen klaar: duurzame verwarmings- en warmwateroplossingen, waaronder hoogtechnologische condenserende verwarmingsketels, innovatieve ketels op waterstof, hybride systemen (combinatie verwarmingsketel en warmtepomp), warmtekrachtkoppelingen, (gasabsorptie) warmtepompen en zonnesystemen.

“Naast de producten, investeren we ook veel in bewustmaking van de consument, de installateurs, architecten en voorschrijvers via seminaries, debatten, opiniestukken en onderzoeken. Daarnaast leveren diverse projecten een bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen, dankzij onze systemen. Zo stoot Plopsaland nu 474 ton minder CO2 uit (het equivalent van 120 gezinnen), en dragen de Remeha gasabsorptiewarmtepompen bij aan de ambitie van het PITO te Stabroek om een energie-neutrale school te worden.”

Christophe Leroy - managing director Remeha nv

Ook voorbij de landsgrenzen

Remeha neemt haar verantwoordelijkheid in België. Maar naast zijn engagement op Belgisch niveau is Christophe Leroy ook actief om op Europees niveau zijn missie te verspreiden. Zo heeft hij een duidelijke uiteenzetting over toekomstige verwarmingsoplossingen gebracht in het Europees Parlement op de hoorzitting over "de herziening van de richtlijn hernieuwbare energie”.