Industriële toepassing met een combinatie van een Remeha ELW wkk met Remeha vloergasketels
februari 3, 2022
Nieuwbouwwijk eengezinswoningen Doomkerke/Ruiselede
februari 9, 2022

Slimme en handige renovatie van Hotel Mercure (Londen Heathrow)

 

Slimme en handige oplossingen

Soms sijpelen hier al eens projecten door van onze collega's uit het buitenland.  Bijvoorbeeld omdat ze onze producten al eens anders tegen het licht houden.  Deze renovatie van een hotel met Remeha Gas 220 Ace past perfect in het rijtje.  Omdat het aantoont dat de oplossingen van Remeha niet alleen duurzaam zijn maar tegelijk ook slim en handig in te passen.

Remeha hoog rendementsketels  zijn geïnstalleerd in het viersterrenhotel Mercure London Heathrow om te voldoen aan de eis van betrouwbare, hoogwaardige ruimteverwarming..

Toen de bestaande ketels in dit eersteklas hotel het begaven, was de directie er snel bij om het comfort voor haar gasten zo hoog mogelijk te houden.

Verwarming en warm water zijn doorgaans grote verbruikers van energie in hotels, dus energie-efficiëntie was een belangrijke vereiste om de kosten en de impact op het milieu laag te houden. Wat betreft de keuze van de ketel was een belangrijke overweging  de grootte van de ketel vanwege de beperkte beschikbare ruimte in de kleine technische ruimte met een laag plafond.

 Twee Remeha Gas 220 Ace 300 hoogrendement condensatieketels geplaatst op de grond werd als de beste oplossing voor dit project beschouwd.

Geen onderbreking van de warmtetoevoer tijdens het project

Een extra uitdaging van het project was de noodzaak om elke onderbreking van de verwarmingsdienst tijdens de werken te vermijden.

Om dit te bereiken werden twee van de oude ketels verwijderd om plaats te maken voor de eerste van de nieuwe Remeha ketels. Nadat deze was gemonteerd en werkte, kon het systeem worden omgeschakeld. Daarna is de laatste van de oude ketels verwijderd en de tweede nieuwe Remeha ketel geplaatst. Een platenwarmtewisselaar werd toegepast om de verwarmings- en ketelcircuits te scheiden en de nieuwe ketels te beschermen tegen vuil of verontreinigd water.

Projectinformatie

Geplaatste producten

Remeha Gas 220 Ace