Remeha verwarmt waterstof demohuis met 100% waterstof ketel
oktober 22, 2021
Nieuw beurs- en congrescentrum in historische binnenstad in Brugge
november 29, 2021

Psychiatrisch ziekenhuis Duffel doucht legionella veilig met Remeha CWH Ace

 

Comfort voor grootverbruikers warm water 

Voor een warme douche of een relaxerend warm bad thuis biedt een kleine cv-ketel met boiler voldoende comfort. Dat volstaat echter niet als er meerdere mensen op hetzelfde moment warm water nodig hebben, zoals in zorginstellingen (rusthuizen en ziekenhuizen

Remeha leverde de direct gestookte sanitair warm water bereider CWH Ace met hoog rendement en met een voorraadvat tot 300 liter. Gebruikers kunnen direct genieten van warm water waarbij de watertemperatuur in het toestel instelbaar is tussen 40°C en 70°C. 

Bescherming tegen legionella 

Cruciaal bij zulke opstellingen is de bescherming tegen de legionellabacterie. De ideale voedingsbodem voor de kiem van deze bacterie is water tussen 20°C en 50°C of stilstaand water in leidingen. Mensen kunnen besmet raken door het inademen van de bacterie bij de verneveling van water, bijvoorbeeld in de douche. Standaard beschermt deze Remeha CWH Ace via temperatuursbewaking al tegen legionella, maar de installatie kan ook uitgerust worden met een optionele antilegionella-module die niet alleen de ketel maar ook de aftapleidingen beschermt tegen de bacterie.

Projectinformatie

CWH Ace in psychiatrisch ziekenhuis in Duffel
geplaatst door Pro Heating systems uit Dendermonde

Geplaatste producten

CWH Ace

Psychiatrisch ziekenhuis Duffel

Psychiatrisch ziekenhuis Duffel

CWH Ace

CWH Ace

Lagere milieubelasting  

Remeha werkte daarnaast aan de duurzaamheid van het toestel. Enerzijds zorgen de nieuw ontwikkelde branders in het toestel voor een van de laagste Nox-uitstootniveaus in de sector (<30ppm). Ook de elektronische slimme sturing en de manier waarop het water door de warmtewisselaar wordt geleid en opgewarmd, zorgt voor een rendement tot 108% tijdens de tapperiode.  

Installatiegemak 

 De ketel is uitgerust met zwenkbare wielen wat de installatie vergemakkelijkt – ook in kleinere ruimtes (zoals hier). Het toestel is aan de binnenkant ruimer bemeten voor leidingwerk en kreeg betere toegangsmogelijkheden voor onderhoud.