Project case zon
februari 7, 2019
Leanderhof De Courbe – Zwevegem. Thermische zonnesystemen in combinatie met buffervaten.
februari 7, 2019

Project Woods - Leuven

Woods is een mooi voorbeeld van hernieuwbare energie

De strakke uitvoeringstermijn maakte van de plaatsing van het sanitair en de HVAC in Woods een huzarenstukje op het vlak van materiaal en personeel. Het resultaat is een energiezuinig en esthetisch indrukwekkend gebouw, met dank aan de expertise van Sanitechniek uit Mechelen. 

Studentenresidentie Woods

Studentenresidentie Woods

Remeha Gas 210 ECO PRO

Remeha Gas 210 ECO PRO

Gasketels, geothermie en zonnecollectors

Qua verwarming koos Sanitechniek voor 2 Remeha Gas 210 ECO PRO toestellen. De condenserende gasketels van elk 150 kW staan in cascade geschakeld en houden een volume van 3000 liter op temperatuur. Die buffer vangt gelijktijdige afname van de hele studentenresidentie op en verzekert zo steevast voldoende capaciteit om aan de vraag naar warm water te voldoen. 

Een geothermische warmtepomp en zonnecollectors van 25 kW op het dak vullen die warmwaterproductie aan. Zeker in de zomerperiode produceren zij het minimale verbruik dat nodig is om de studenten van voldoende energie te voorzien zonder de ketels te belasten. Een mooi voorbeeld van een groot project dat steunt op hernieuwbare energie. 

Meerwaarde creëren

Sanitechniek werkte in het verleden al meerdere keren samen met Remeha, eveneens in andere projecten. Remeha is een betrouwbare partner en zoekt proactief mee naar oplossingen.