Project Remeha – Wommelgem
december 6, 2017
Project Van Hout – Geel
december 6, 2017

Project TC Ter Eiken "Edegem"

Geplaatste producten

Remeha Quinta Pro
Remeha C-Mix regeling
Remeha iSense thermostaat

Nieuwe verwarmingsinstallatie tennisclub Ter Eiken

Tennis- en squashclub Ter Eiken beleefde begin 2015 een ware nachtmerrie. Een brand verwoestte de volledige kelderverdieping, de rook en hotte richtten enorme schade aa, in de kleedkamers en toiletten. Installatiebedrijf De Haes hielp de uitbaters met de heropbouw van de technische installaties. 

Tennisclub Ter Eiken

Tennisclub Ter Eiken

Remeha Quinta Pro

Remeha Quinta Pro

De initiële verwarmingsinstallatie bij Ter Eiken, een condenserende gaswandketel, was reeds een Remeha Quinta Pro 115. De klant was erg tevreden van deze ketel, dus installeerde De Haes die ketelvariant opniuew. "Maar deze keer één die de verschillende vertrekken, zoals de kleedkamers, de grote taverne, tafeltennislokalen en een groot appartement, volledig stuurt, met prioritisering," zegt Johnny De Haes. Op deze wijze heeft de taverne bijvoorbeeld prioriteit bij een grote warmtevraag. Voor de tennishallen voorzagen ze nieuwe toestellen. De oude ketels die daar stonden voldeden niet aan het rendement dat van hedendaagse installaties wordt verwacht." 

Beheersplan tegen legionella

De installateur plaatste ook nieuwe antibacteriële wastafels en anti-legionella douchecabines. Ze plaatsren ondr andere: verschillende temperatuurmeters op de inkomende en uitgaande temperatuurleidingen en op de twee boilers van 500 liter. Daarbij ook een ringleiding die constant pompt, zodat er geen dode punten ontstaan in het watercircuit. De leidingen zijn trouwens van koper, wat een desinfecterende werking heeft op legionella. Ze gaven dat meteen ook mee aan de eigenaars, want als ze elke week goed de temperaturen opvolgen en noteren, hebben ze meteen een beheersplan tegen legionella in hun leidingen.

Met dank aan Tennisclub Ter Eiken, Installatiebedrijf De Haes en Installatie en Bouw