Project Plopsaland – De Panne
december 6, 2017
Project Remeha – Wommelgem
december 6, 2017

Project Pyschiatrisch Centrum "Antwerpen"

Geplaatste producten

6 x Remeha Gas 310 ECO PRO
8 x Remeha CWH

Performantie cruciaal voor nieuw psychiatrisch centrum

Met de nakende oplevering van het Forensisch Psychiatrisch Centrum is Antwerpen een belangrijke schakel in de zorgsector rijker. Aan de Beatrijslaan, op Linkeroever, zette hoofdaannemer Denys een gebouw neer dat veel gelijkenissen vertoont met het FPC in Gent, dat ook door hen werd gerealiseerd. 

Forensisch Psychiatrisch Centrum

Forensisch Psychiatrisch Centrum

Remeha Gas 310 ECO PRO - Remeha CWH

Remeha Gas 310 ECO PRO - Remeha CWH

Het FPC is een instelling voor geïnterneerden en mensen met een behoefte aan extra zorg die niet in de klassieke gevangenissen kunnen worden verstrekt. Opdrachtgever en bouwheer Regie der Gebouwen hamerde er bij architectenbureau VK Architects op dat dit centrum op een harmonieuze manier diende te worden geïntegreerd in de bestaande omgeving, met een goed evenwicht tussen natuur en bebouwing. 

HVAC-technieken

Het is evident dat een gebouw als het FPC heel wat HVAC-technieken nodig heeft. De bouwheer koos ervoor om deze te realiseren door Naessens HVAC uit Deerlijk.  Deze firma concentreerde zich aanvankelijk voornamelijk op warmtepompen en ventilatie-installaties. Maar doorheen de jaren werd vakkennis over alle HVAC-installaties opgebouw, en dit voor de particuliere, kmo- en openbare markt. Alle projecten worden voor 100% door het eigen team van 50 mensen gerealiseerd. In het FPC installeerde Naessens HVAC 6 condensereden Remeha Gas 310 ECO PRO ketels van 261 kW, 8 gasgestookte boilers, Remeha CWH, van 80 kW, 13 luchtgroepen met energierecuperatie, zo'n 2.500 m2 vloerverwarming en voor 400 kW radiatoren. Dit was het grootste project dat installatiebedrijf Naessen heeft gerealiseerd. De belangrijkste uitdaging was de opgelegde planning waarmaken. Maar met een gemiddelde bezetting van 20 man zijn we daar glansrijk in geslaagd. 

met dank aan Het Forensisch Psychiatrisch Centrum, Installatiebedrijf Naessens HVAC en Bouwen aan Vlaanderen.