Honderden warmtepompen voor duurzame verwarming De Nieuwe Sint Jacob in Amsterdam
februari 23, 2022
AZ Maria Middelares: condenserende gasvloerketels in combinatie met WKK
maart 3, 2022

Nieuwste warmtepomp Remeha Eria Tower Ace S biedt veel installatiegemak

 

Nieuwste warmtepomp Remeha Eria Tower Ace S biedt veel installatiegemak

Met een dorpskern midden in een bosrijke omgeving blijft het inwonersaantal van De Bilt groeien. Herkenbare toestanden in België. Om de druk op de woningmarkt te verlichten, heeft de gemeente de ambitie om een groot aantal woningen te bouwen. Een project dat bijdraagt aan deze ambitie is de bouw van achttien nieuwbouwwoningen. 

Zonnepanelen, warmteterugwinning en de nieuwste lucht/water-warmtepompen van Remeha zorgen voor een duurzame opwekking van het warme tapwater en het comfortabele binnenklimaat in de nieuwe woningen. “Met name de lucht/water-warmtepompen zorgen dat de woningen goed scoren op het gebied van de energieprestatie”, zegt Eric Gorter,  projectleider werktuigbouwkundige installaties bij Campus Installatietechniek. “De Eria Tower Ace S heeft een zeer hoog taprendement en kan naast verwarmen ook koelen, wat een belangrijke eis is voor dit nieuwbouwproject.”

Prefab installatieframe

Maar de nieuwe warmtepomp van Remeha heeft nog enkele voordelen. “Dit is de eerste warmtepomp die ik tegenkom die een prefab installatieframe heeft”, vertelt Gorter. “Het is mogelijk om vooraf het installatieframe al te monteren, zodat we het toestel zelf later eenvoudig en snel kunnen aansluiten als de woningen gereed zijn. Het toestel schuif je op het frame aan de wand, waarna het enkel een kwestie is van vijf koppelingen en de bedrading aansluiten en vastschroeven. De technische ruimtes zijn niet heel breed, dus het is fijn dat de Eria Tower Ace S relatief smal is, waardoor deze netjes in de technische ruimte past.”

Projectinformatie

Geplaatste producten

Remeha Eria Tower Ace S

Samen voor optimaal rendement
Gorter geeft aan dat de installatiewerkzaamheden volgens planning voor de bouwvakantie van 2022 moeten worden opgeleverd. “Rond juni kunnen we de warmtepompen en de bijbehorende buitenunits plaatsen. Medio februari ontvangen we alvast de installatieframes, zodat we daar al in februari en maart van dit jaar mee aan de slag kunnen. Door deze al vroeg te kunnen monteren, zijn we straks sneller klaar met de installatie van de warmtepompen.” Op het moment dat alle warmtepompen zijn aangesloten, komt Remeha naar de woningen om Campus Installatietechniek te ondersteunen bij het in bedrijf stellen van de eerste warmtepompen. Bij eventuele vragen of onduidelijkheden voorziet Remeha de installateur dan direct van feedback. Zo zorgen Remeha en Campus Installatietechniek er samen voor dat de nieuwe warmtepompen direct optimaal werken.