Samenwerking met Hysopt software
Hysopt berekeningssoftware perfectioneert Remeha verwarmingsoplossingen
april 19, 2017
Remeha Family Day Plopsa
Remeha Family Day Schatkaart Spel, ben jij de gelukkige? Ontdek het hier…
mei 29, 2017

Remeha en Plopsa stellen met trots integratie warmtekrachtkoppeling voor


Bericht van 24/05/2017

Bekendmaking warmtekrachtkoppeling

De Panne/Wommelgem - In de zoektocht om haar pretparken zo milieuvriendelijk en zo duurzaam mogelijk te exploiteren, doet Plopsa een beroep op de kennis en knowhow van verwarmingsspecialist Remeha. In het bijzijn van Vlaams viceminister-president en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein werd bekendgemaakt dat Plopsaland De Panne binnenkort investeert in een warmtekrachtkoppeling.

Sarie Verheye

PR & Communication marketeer

+32 3 286 85 50


Contactpersoon voor pers-gerelateerde onderwerpen

Plopsa en Remeha zijn al 4 jaar officieel partners. Remeha-oplossingen verwarmen momenteel alle parken van de groep: van de restaurants, over het theater tot het waterpark Plopsaqua en de drooghutten bij de diverse waterattracties. Doel van de samenwerking is streven naar meer energie-efficiëntie en energiebesparing.

Volledig systeem

Om een steentje bij te dragen aan het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen tegen 2020 en 2050, bekeken Plopsa en Remeha wat de beste investering zou zijn. Na een uitgebreide studie door Remeha, kwam een volledig systeem gebaseerd op warmtekrachtkoppeling (WKK) als beste oplossing uit de bus voor een optimale energiebesparing en -efficiëntie van de verschillende parken.

474 ton CO2

Eenvoudig uitgelegd werkt het WKK-systeem op gas. In tegenstelling tot een klassieke gasketel zal de WKK niet alleen continu warmte opwekken maar tegelijkertijd ook elektriciteit. “Hiermee zal de Plopsa Group op 1 jaar tijd meer dan 2,4 gWh kunnen besparen aan energie (verwarming en elektriciteit). Door dit lager energieverbruik zal Plopsa ook 474 ton minder CO2 uitstoten of het equivalent van maar liefst 120 Belgische gezinnen”, verduidelijkt Christophe Leroy, managing director Remeha België. “Dankzij deze energiebesparing zal Plopsa de investering op 3,5 jaar terugverdienen.

Remeha is voor ons veel meer dan een verwarmingsfabrikant. Als partner verzorgen ze het totaalpakket”, vertelt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Samen stellen we de doelen voor een betere wereld voorop en komen we tot een oplossing die op alle niveaus bijdraagt om de klimaatdoelen te behalen."

Ook Vlaams minister van Energie Bart Tommelein woonde de persvoorstelling bij “Met de warmtekrachtkoppeling zet Plopsa een nieuwe stap richting het halen van de Europese klimaatdoelstellingen tegen 2020 en 2050”, zegt Minister Tommelein. “Uiteraard kunnen we dergelijke initiatieven alleen maar sterk toejuichen."

Remeha Plopsaland Family day
Om bestaande klanten te bedanken voor hun trouw aan het merk, organiseerde Remeha op 20 mei 2017 een Remeha Family Day in Plopsaland De Panne. Wie deelnam aan de actie mocht met het gezin genieten van een dagje Plopsaland. In totaal kwamen 7460 klanten en installateurs naar De Panne. En dat het een mooie dag was, is duidelijk. Geniet van de video en foto’s en houd Remeha zeker in de gaten als je in de toekomst er ook graag bij bent.