Plopsaqua ook verwarmd wordt met Remeha?

Plopsaqua is het gloednieuw subtropisch zwemparadijs in Plopsaland De Panne. Het gebouw zal tussen het Plopsa Theater en de De Pannelaan gebouwd worden, op de locatie waar voorheen restaurant De Vergulde Fazant en de voormalige parkingang te vinden waren. Het waterpark opende de deuren sinds 21 maart. De capaciteit van het zwembad is, volgens de eerste berichten, gelijktijdig voorzien op 750 à 900 personen. In september 2013 raakte bekend dat de maximale capaciteit van het zwembad verhoogd werd naar 1.250 zwemmers.

De Plopsaqua parken zijn uitgerust met 2 Remeha Gas 610eco PRO ketels.

Plopsaqua
In het waterpark wil Plopsa, net zoals in het naastgelegen themapark, streven naar een goede balans voor kinderen, jongeren en volwassenen. Plopsaqua is voorzien met peuter- en kleuterbaden, aromatische whirlpoolbaden, een buitengedeelte, een golfslagbad en enkele glijbanen. Voor de geoefende zwemmers is er ook een 25-meterbad met 4 banen. Het waterpark zal ook volledig gethematiseerd worden, met een typische Plopsa-stempel zoals ook in de parken te vinden is. Hoofdfiguur zal Wickie de Viking worden, in een dorpje waar de smeltende sneeuw centraal staat.

De Panne
De Plopsa Group werkt nauw samen met de gemeente De Panne voor de ontwikkeling van het zwembad, zo zullen er speciale tarieven gehanteerd worden voor inwoners van De Panne. Naast een belangrijke toeristische meerwaarde, wordt het waterpark immers ook een belangrijke toevoeging voor de inwoners van of de scholen en groepen uit De Panne en de omringende gemeentes. “Deze samenwerking is de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad”, liet toenmalig burgemeester Robert Butsraen weten bij de aankondiging in juli 2012. Het zwembad van De Panne sloot de deuren op 28 februari 2013.

(bron: plopsafansite.be)