Geschiedenis bij Remeha

 • 2016Hybride toekomst

  Remeha is meer dan ooit klaar voor de toekomst dankzij hernieuwbare energie oplossingenen slimme hybride systemen, voor uw warmte en warmwatercomfort.
 • 2015ErP regelgeving

  Vanaf 26 september 2015 gaat in Europa de “Energy-reletad-Products (ErP) richtlijn van kracht. Doel van deze richtlijn is klimaatverandering bestrijden en tegelijkertijd hernieuwbare energie extra in de kijker plaatsen. Tegen 2020 moeten onderstaande EU-doelstellingen behaald worden: › Verminderen van de uitstootgassen met 20% › Aandeel aan hernieuwbare energie van de totale energieconsumptie laten toenemen met 20% › Verbeteren van de energie-e ciëntie in de EU met 20%
 • 2014Eén organisatie

  De merken Brötje, Chappée, Oertli en Remeha bundelen krachten en vormen één organisatie met een geïntegreerd productgamma.
 • 2014Wij houden Plopsa warm

  in 2014 schreef Remeha in België geschiedenis. De naam Remeha won steevast aan bekendheid als belangrijke speler in de verwarmingswereld. Steeds meer installateurs én groothandels vonden de weg naar de Remeha producten. Remeha houdt ook Plopsa reeds jarenlang lekker warm, en dat mag u natuurlijk ook voelen.
 • 2011Start in Wommelgem

  Remeha nv werd als Belgisch bedrijf opgericht in 2011 te Wommelgem (Antwerpen). Vanuit deze nieuwe thuisbasis worden meer dan 150 groothandelpunten en 600 installateurs bediend met oplossingen in gasketels, stookolieketels en hernieuwbare energie. Door de samenvloeiing met Oertli in 2009 biedt Remeha een ruime doch overzichtelijke catalogus met huishoudelijke en groot vermogen oplossingen.
 • 2009Nummer 3 in Europa

  In 2009 werd samen met Remeha de BDR Thermea groep opgericht. Door deze samenwerking behoort Remeha tot de 3de grootste speler in de Europese verwarmingsmarkt.
 • 2002Veredeling van huishoudelijke producten

  Vanaf 2002 worden ook de huishoudelijke systemen, met als hoofdproduct onze Remeha gaswandketels in België geïntroduceerd bij een geselecteerd aantal verdelers.
 • 1961Groots in groot vermogen

  De Remeha gas verwarmingssystemen voor grote vermogens worden sinds 1961 geïmporteerd in België. Grote gebouwen zoals de meeste ziekenhuizen, sportcomplexen, scholen, kantoren en winkelcentra worden uitgerust met onze verwarmingsketels. Remeha is bij de grotere installateurs een echt begrip dat staat voor kwaliteit, betrouwbaar en innovatief.
 • 1935Remeha bestaat al meer dan 80 jaar

  Wist je dat Remeha reeds werd opgericht in 1935 te Apeldoorn, Nederland ? Gestart als bouwer van gietijzeren kachels is Remeha gegroeid tot internationale speler in de verwarmingsketel markt, geeft Remeha de toon aan in verschillende Europese landen met Nederland als thuisbasis. De naam Remeha is dan ook bij onze bovenburen een naam die bij iedereen een belletje doet rinkelen.