Besparingspotentieel van een warmtepomp- of zonneboiler is groter dan ooit
maart 10, 2022
Nieuwe commerciële warmtepompen : een “game-changer voor onze klanten”
mei 10, 2022
Toon alle

Nieuwe Eria Tower Ace S blinkt uit in installatiegemak én sanitair warmwatercomfort

De gloednieuwe warmtepomp Eria Tower Ace S van Remeha is een combitoestel dat meerdere, opvallende innovaties bevat. Zo is deze nieuwste warmtepomp via een ingenieus montageframe veel eenvoudiger te installeren. Voor de eindgebruiker biedt het toestel extra sanitair warmwatercomfort.

Met deze innovaties heeft de installateur een zeer compleet toestel dat zowel in de nieuwbouw als in de renovatiemarkt als sterke troef fungeert. Het toestel is smaller en minder diep (58 x 58 centimeter) maar met 190 centimeter wel iets hoger dan zijn conventionele ‘zusje’ de Eria Tower Ace. De boiler van de nieuwe combi-warmtepomp heeft een inhoud van 190 liter. In zeer korte tijd, circa anderhalf uur, kan een lege boiler weer op temperatuur zijn. Uit de testresultaten blijkt de Eria Tower Ace S een uitstekende oplossing voor nieuwbouwprojecten.

 
MicrosoftTeams-image (5)
7791053_DICHT_2BA

Prefab montageframe

Voor de installateur is een andere innovatie van de Eria Tower Ace S dé grote eyecatcher. Bij deze warmtepomp is het mogelijk om voor de binnenunit een prefab montageframe te installeren. Door dit frame al tijdens de ruwbouw te bevestigen, kan de installateur vroegtijdig en op het moment dat hem uitkomt het leidingwerk voor cv en sanitair warmwater installeren. Via de ingebouwde afsluiters kan hij de installatie ook al testen. Omdat de installateurs op dat moment niet meteen de warmtepomp zelf nodig hebben, kan het installeren snel en probleemloos verlopen. Bovendien kan het montageframe heel eenvoudig door één persoon geïnstalleerd en getest worden.

Vlak voor oplevering plaatsen

Pas vlak voor de oplevering, als de woningen vrijwel volledig zijn afgebouwd, kan een speciaal team van het installatiebedrijf in één dag meerdere warmtepompen plaatsen. Voor installateurs is het zeer gemakkelijk om de binnenunit van dit warmtepompsysteem via ingebouwde wieltjes over het frame te rijden en eenvoudig en snel vast te zetten op het leidingwerk in het frame. Na het openzetten van de afsluiters wordt het systeem gevuld via de ingebouwde cv-vulkraan, manometer en automatische ontluchter.

Technisch geavanceerd toestel

De binnenunit is verder voorzien van een ingebouwd expansievat van 12 liter. Ook heeft de Eria Tower Ace S een ingebouwd magneetfilter en een overstortbeveiliging. Al deze verbeteringen zijn gericht op het verkorten van de installatietijd. Bovendien zorgt het plaatsen van de binnenunit op een zo laat mogelijk moment dat de kans op eventuele diefstal of beschadiging zo klein mogelijk is.

Deze volledig nieuwe Eria Tower Ace S is verkrijgbaar in de capaciteiten 4.5, 6 en 8 kW. De buitenunit is gevuld met het koudemiddel R32, dat een aanzienlijk lager, potentieel opwarmingseffect heeft dan het koudemiddel in veel andere warmtepompen.

Eenvoudig bedienen en in gebruik nemen


Een andere, belangrijke innovatie van deze warmtepomp is het nieuwe display en het gebruiksvriendelijke carrousel-menu, die beiden al eerder bij de hybride warmtepomp Elga Ace zijn geïntroduceerd. Deze toevoegingen maken de bediening veel overzichtelijker. Bovendien zijn de toestellen via bluetooth koppelbaar aan de Smart Start App, waarmee installateurs snel en eenvoudig de ingebruikname kunnen uitvoeren. Ook zorgt de Smart Start App ervoor dat de vakman instellingen snel kan kopiëren, waarmee hij weer kostbare tijd kan besparen. Daarnaast hebben de buitenunits een betere regeling, waardoor het gemakkelijker is om een eventuele storing te identificeren en te lokaliseren. Later dit jaar wordt het ook mogelijk dat installateurs deze toestellen op afstand kunnen uitlezen.

Waterstof biedt veel mogelijkheden en daar wordt steeds meer onderzoek naar gedaan. Remeha heeft de eerste waterstofketel van de Benelux ontwikkeld en de eerste proeven zijn veelbelovend. De komende jaren zullen we dan ook steeds vaker zien dat het wordt toegepast in pilots en speciale ‘waterstofwijken’. Maar zoals gezegd: het is een lang traject. Al kunnen zaken plotseling een vlucht nemen. Kijk maar naar de snelle aanleg en groei van het aardgasgebruik in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw in de Benelux.

Wij geloven niet in één oplossing

Remeha is van mening dat onze energievoorziening een mix moet zijn waarin ruimte is voor verschillende energiedragers. We zijn realistisch: in onze ogen zijn er meerdere wegen die naar duurzaamheid leiden. Op die manier kunnen we aan het Klimaatakkoord voldoen en werken aan een duurzame samenleving. Gasvormigen, elektriciteit en warmtenetten helpen gezamenlijk bij de verduurzaming en dus het terugdringen van CO2-uitstoot in de Benelux.