Overheden pleiten om meer te investeren in elektrische kracht… maar All Electric? Nog niet direct.
juni 25, 2018
Nooit je ketel meer bijvullen met de Calenta Ace
juli 10, 2018

Maak jouw verwarming in no-time summerproof!

5 tips & tricks

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten, de terrasjes zitten vol en de cocktails vloeien rijkelijk, de zomer is overal voelbaar. De tijd is aangebroken dat in ieder huis de verwarming uit of lager wordt gezet. Maar ook in de zomer dient u een moment aandacht te besteden om uw verwarming zomer klaar te maken. Welke stappen kunt u het best ondernemen opdat uw verwarmingsketel in topvorm blijft en in de winterperiode voor 100% terug klaarstaat.

  1. Zomertip : Ja, kies voor die zomermodus

Is de zomer in aantocht? Geeft de thermostaat meer dan 17°C? Schakel dan de zomermodus op uw verwarmingsketel in via de keteldisplay, via uw kamerthermostaat of via uw applicatie.

  1. Zomertip : Draai uw thermostatische kranen maar helemaal open

Heeft u thermostatische kranen en staat uw verwarming op zomerstand? Draai deze kranen dan maar geheel open, zo vermijdt u verkalking en ervaart u geen problemen in de winterperiode.

  1. Zomertip : Een weekje op vakantie?

 Heeft u deze zomer een vakantie gepland? U kunt zeer eenvoudig het vakantieprogramma in stellen zowel via de thermostaat of via de applicatie (indien aanwezig). Maar dit is zeker geen noodzaak. Zet uw verwarming enkele graden minder zodoende u geen onnodige tijd uw huis verwarmt.

  1. Zomertip : Ideaal om een onderhoud van uw verwarmingsketel in te plannen.

De zomer is de ideale moment om uw gasketel en stookolieketel te laten onderhouden. Dit is eveneens een tijd dat de installateurs ruimte hebben in hun agenda. Een goed onderhouden verwarmingsketel verbruikt 5 à 12% minder energie wat goed is voor het milieu, de samenleving en u bespaart op uw energiefactuur.

  1. Zomertip : Is uw ketel aan vervanging toe?

Is uw ketel nog in goede conditie om een komende winter door te komen? In de zomer heeft u de ruimte om dit onder de loop te nemen. Verwarmingstoestellen die ouder zijn dan 15 – 20 jaar zijn goede kandidaten voor een renovatie. Een renovatie van uw stookplaats is een zeer goede investering, die direct loont. De nieuwste verwarmingssystemen worden steeds geüpgraded met de nieuwste technieken, deze technieken zorgen voor een hoger rendement en dragen bij aan het milieu. Dit brengt mee dat u efficiënt energie verbruikt en u bespaart op uw energiefactuur. De besparing van energie zorgt er op zijn beurt voor dat u zeer eenvoudig uw investering terugverdient. En daarbovenop gaat u met een gerust hart de winter in.

Meer informatie? 

Meer informatie over thermostaten? 

Meer informatie over om uw ketel te onderhouden? 

Is uw ketel aan vervanging toe?