Het Identificatieplaatje
op uw verwarmingsketel ?

Uw verwarmingsketel is een uniek product. Vanuit onze productie eenheid ontvangt elke verwarmingsketel (en ook elke sanitair warmwater boiler, zonneboiler, warmtepomp, thermostaat, etc...) een uniek identificatieplaatje met alle referentie gegevens, te vergelijken met uw persoonlijke identiteitskaart. Op dit identificatieplaatje staat onze naam als producent, het juiste model van uw verwarmingsketel, symbolen en afkortingen die bepalen voor welk land dit product bestemd is, alsook enkele technische eigenschappen én het unieke serienummer.

Uw serienummer is het belangrijkste gegeven dat u terugvind op uw identificatieplaatje. Dit nummer, vaak een reeks van cijfers, vergezeld van van een barcode, wordt vaak voorafgegaan door "Serial", "Serial N°" of "SN" maar kan ook zonder deze woorden op het identificatieplaatje aangebracht zijn. In geval van een technische storing is het opgeven van de serienummer van uw ketel erg belangrijk, bewaar deze combinatie goed én noteer deze ook in uw handleiding.

Waar vindt u het identificatieplaatje terug ? Dit etiket, vaak met grijze maar soms ook op witte achtergrond, moet steeds op of in de ketel aangebracht worden. Een duplicaat van dit etiket wordt vaak ook meegeleverd met de handleidingen. Voor wandtoestellen kleeft dit etiket vaak bovenop de ketel of achter de frontmantel, die u eenvoudig kan openen. Vloerketels worden het vaakst aan de zijkant of achterkant voorzien van een etiket. De onderstaande foto's geven voor reeds enkele ketels de plaats van dit etiket als voorbeeld. Hebt u hulp nodig ? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie, wij helpen u graag verder.Enkele voorbeelden van identificatieplaatjes en waar u deze kan terugvinden

Remeha Avanta (Plus)

Het identificatieplaatje van de Remeha Avanta (Plus) bevind zich achter de voorklep. Verwijder de frontmantel en draai het regelbord naar voren.  Achter dit bord bevind zich het identificatieplaatje op een grijze sticker. Het serienummer van deze verwarmingsketel staat in dit voorbeeld rechtsboven.

Remeha Calenta

Het identificatieplaatje van de Remeha Calenta bevind zich op de bovenzijde van de verwarmingsketel. Het serienummer van deze verwarmingsketel staat in het onderstaande voorbeeld rechtsboven aangegeven op de grijze sticker.

Remeha Tzerra

Het identificatieplaatje van de Remeha Tzerra bevind zich op de bovenzijde van de verwarmingsketel. Het serienummer van deze verwarmingsketel staat in het onderstaande voorbeeld rechtsboven aangegeven op de grijze sticker.

Remeha Calora Tower Gas

Het identificatieplaatje van de Remeha Calora Tower Gas bevind zich op de zijkant van de verwarmingsketel. Het serienummer van deze verwarmingsketel staat in het onderstaande voorbeeld rechtsboven aangegeven op de grijze sticker.

Chappée Initia (Plus)

Het identificatieplaatje van de Chappée Initia (Plus) bevind zich aan de binnenzijde van de verwarmingsketel, aan de linkerkant. Verwijder hiervoor eenvoudig de frontmantel. Het serienummer van deze verwarmingsketel staat in het onderstaande voorbeeld bovenaan aangegeven op de witte sticker met aanduiding "Matr. N°:".

Brötje WGB (Evo)

Het identificatieplaatje van de Brötje WGB bevind zich achter de frontmantel. Het serienummer van deze verwarmingsketel staat in het onderstaande voorbeeld in het midden aangegeven.

Hebt u hulp nodig om u identificatieplaatje terug te vinden ?
Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie, wij helpen u graag verder.