Remeha zet met Diva stap naar airco voor een totale klimaatbeheersing in de woning
april 9, 2021
van reekum jaren 20
De Remeha saga : van warmte naar binnenklimaat (deel 1) : de ketels
juli 29, 2021

Hybride warmtepomp Elga Ace van Remeha zet nieuwe norm neer

Remeha introduceert vandaag de nieuwe hybride warmtepomp Elga Ace. Deze zeer compacte hybride warmtepomp functioneert met alle merken van ketels, past bij elk type systeem in elk type woning én heeft momenteel de beste prijs/prestatieverhouding in de markt.

 
Remeha Elga Ace AMBIANCE 2
 

Hybride systemen krijgen, net als in de autosector, ook in de bouwsector steeds meer aandacht. Terecht, want als het gaat om verwarming en warmwatervoorziening bieden ze het beste van twee werelden, te weten: een cv-ketel op gas en een warmtepomp op elektriciteit. Met de nieuwe hybride warmtepomp Elga Ace biedt Remeha nu een slimme optie voor mensen die bewust omgaan met het klimaat en hun portemonnee. Elga Ace is met andere woorden een haalbare, betaalbare en realistische (eerste) stap op weg naar verduurzaming van woningen.

Bewuster en goedkoper verwarmen

Bij zo’n gecombineerde installatie zorgt de warmtepomp grotendeels voor de verwarming van de woning. De cv-ketel voorziet dan in het warme tapwater en biedt eventuele bijverwarming als het buiten (heel) koud is. Hierdoor heeft de Elga Ace zijn plaats in elk woningtype, of het nu een woning is met vloerverwarming of radiatoren.

 

De hybride opstelling laat de bewoner toe om te besparen op zijn gasverbruik. De Remeha Elga Ace reduceert dat gasverbruik immers met gemiddeld 60 tot 70% en levert daardoor een grote bijdrage aan de CO2-reductie. Daarnaast is het ook de ideale oplossing voor wie elektriciteit over heeft (door bijvoorbeeld een overschot aan opgewekte energie met zonnepanelen) en zo goedkoper kan verwarmen.

Als enige in de markt stuurt de Elga Ace de cv-ketel aan via het OpenTherm-protocol, de standaardtaal die nodig is dat modulerende ketels en - thermostaat met elkaar kunnen ‘praten’. Hierdoor zal de Elga Ace nooit meer warmte produceren dan nodig is en hoort hij bij één van de best presterende en renderende hybride installaties. De stille werking van de buitenunit - max 45 dB(A) - en het compact formaat maken van de Remeha Elga Ace bovendien een geschikte oplossing waarvan je zonder ingrijpende verbouwing snel wil profiteren. De extra silent- ofwel nachtmodus zorgt voor een bijkomende geluidsreductie van +/- 5dB(A).

  

Eenvoudige installatie

De koppeling tussen de cv-ketel en de Elga Ace gebeurt via een open verdeler, zodat er minder leidingen nodig zijn en de installatie dus een stuk sneller verloopt. De Remeha Smart Start App begeleidt de vakman dan weer stap voor stap tijdens het inbedrijfstellingsproces. Tenslotte zorgen vooral ingestelde keuzeprogramma’s niet alleen voor een snelle ingebruikname, ze zorgen ook voor een isntallatie die eenvoudig is af te stellen naar de wensen van de gebruiker.

Vertrouwde besturing

Remeha heeft de Elga Ace verder uitgerust met het bekende besturingsplatform eSmart Inside. Dit is hetzelfde ICT-platform dat ook alle andere Ace-toestellen, waaronder de cv-ketels Tzerra Ace en Calenta Ace, aanstuurt. Daarmee zijn de ketels nog beter voorbereid op de (toekomstige) mogelijkheden van de digitale wereld en op koppelingen met duurzame technieken. Bijkomend voordeel voor de installateur is de efficiënte werkwijze en een plug & play installatie.