Industriële verwarming
De industriële verwarmingen van Remeha houden je ook warm in de bioscoop
september 27, 2016
Hernieuwbare energie
Hernieuwbare energie, hoe integreren in uw nieuwbouwproject
september 27, 2016

Een hybride verwarming, dé verwarmingsoplossing van de toekomst

Remeha lanceert de Remeha Tzerra Hybrid Split, dé verwarming van de toekomst!

Remeha, fabrikant van huishoudelijke en industriële verwarmingsoplossingen, introduceerde met een nieuw gamma hybride verwarmingsinstallaties. Net zoals bij hybride wagens combineert een hybride verwarmingsinstallatie fossiele brandstoffen en hernieuwbare energie.

Werking hybride verwarming

Een hybride installatie is zo ingesteld dat deze steeds de energiebron met de kleinste energiekost aanspreekt. Wanneer verwarmen met hernieuwbare energie meer energie of elektriciteit kost, zal de installatie automatisch overschakelen op de andere energiebron met een lagere investeringswaarde. Dankzij deze werking is de gebruiker steeds verzekerd van voldoende warmte en van voldoende sanitair warm water aan de laagste kostprijs.

De koppeling tussen fossiele brandstof en hernieuwbare energie is een zeer efficiënte en duurzame manier van warmtewinning. Deze hybride installaties kunnen tot 25% meer energie besparen in vergelijking met verwarmings- installaties op enkel fossiele brandstof. 

Daarbij heeft het niet enkel een positieve invloed op de energiefactuur, maar draagt het ook bij aan een groenere toekomst. Een hybride installatie heeft een kleinere impact op het milieu omdat er minder CO2-uitstoot is.

“Een hybride installatie is een interessante optie voor wie zijn woning graag op ecologische wijze verwarmt en financieel doordacht in het leven staat.”, zegt productmanager Jan Deklerck bij Remeha.

Remeha Tzerra Hybrid Split

Remeha stelt voor de Remeha Tzerra Hybrid Split, de geavanceerde warmtepomptechnologie in combinatie met de meest buitengewone en compacte condensatiegaswandketel. De hybride werking zorgt ervoor dat het systeem automatisch en zeer snel in alle omstandigheden kiest voor de meest efficiënte en goedkope energiebron. Dankzij de Remeha Tzerra Hybrid bespaart u efficiënt kosten bij uw verwarming en sanitair warmwaterproductie. Dit duurzame duo stoot eveneens tot 20% minder C02 uit. De Remeha Tzerra Hybrid vermindert uw verwarmingskosten en draagt bij aan uw groene toekomst.

Kenmerken Remeha Tzerra Hybrid Split

De Remeha Tzerra Hybrid is de combinatie van de buitengewone Remeha Tzerra condensatie gaswandketel (M 24/28 c Plus) met hybride module en een lucht/water warmtepomp buitenunit (4 – 8 kW). De hybride regeling gebeurt op basis van de energiekost om zo zuinig mogelijk te werken.

De Remeha Tzerra is een compacte en energiezuinige verwarmingsketel die uit slechts 5 modules bestaat en voor degelijke verwarming en instant sanitair warm water zorgt (geen nood aan een extra boilervat).

De Remeha Tzerra Hybrid is de ideale hybride module voor kleine tot middelgrote gezinswoningen (halfopen tot open bebouwing) die een efficiënte verwarming en een grote hoeveelheid instant sanitair warm water wensen. Door de eenvoud in installatie (slechts 5 modules), nazorg en een aantrekkelijke prijs is de Remeha Tzerra Hybrid de installatie voor een groenere toekomst.

  • > Meest compacte oplossing • Perfect te integreren in een kast dankzij zijn kleine afmetingen 370x530x360 mm.
  • > Installatievriendelijk • Zeer gemakkelijk te monteren en installeren dankzij het doordachte ontwerp
  • > Duo verwarmingscircuit • Enige hybride module op de markt dat beschikt over 2 ingebouwde verwarmingcircuits. (1 gemengd + 1 direct circuit)
  • > Groene gedachte • Stoot 20% minder CO2 uit dan een klassieke condenserende gasketel
  • > Kostenbesparend • Het hybride systeem verkiest steeds de meest zuinige energiebron voor de aansturing van uw verwarming of sanitair warmwaterproductie.
  • > Top prestaties • Rendement van 109,2% (50°C - 30°C), royaal tapwaterdebiet tot 19 l/min
  • > Ecolabel • Verwarming A++ en productie sanitair warm water A