ErP calculator
Remeha introduceert handige online ErP calculator
september 23, 2016
Hybride verwarming
Batibouw 2016: Remeha lanceert 4 hybride verwarmingen, dé verwarmingsinstallatie van de toekomst!
september 26, 2016
Toon alle

De Remeha Lava Plus is de enige klassieke stookolieketel die 100% voldoet aan nieuwe ErP-wetgevingBericht van 15/10/2016

Niet-condenserende verwarmingsmodule met brander blijft topper bij consument

Wommelgem - Door de nieuwe, strengere Europese wetgeving voor verwarmingstoestellen en warmwatertoestellen, zullen met name de minder energiezuinige verwarmingsketels verdwijnen. Met name de klassieke, niet-condenserende stookolieketel heeft het moeilijk een energielabel te verwerven. Toch is ook hier de technologie niet blijven stilstaan. Dat bewijst Remeha met de Remeha Lava Plus.

Sarie Verheye

PR & Communication marketeer

+32 3 286 85 50


Contactpersoon voor pers-gerelateerde onderwerpen

De stookolieketel herboren

Hoewel een condenserende stookolieketel doorgaans 15 tot 20 procent zuiniger is dan zijn ‘klassieke’ niet-condenserende variant, zijn Remeha experts erin geslaagd een niet-condenserende ketel te ontwerpen die moeiteloos aan de nieuwe wetgeving voldoet.

De hoogwaardige stookoliereeks draagt de naam Remeha Lava Plus en combineert beproefde technologie met essentiële regel- en uitbreidingsmogelijkheden. De basis bestaat uit een kwalitatief gietijzeren ketelblok en een uiterst zuinige stookoliebrander. Alle onderdelen worden onder een compacte mantel geïntegreerd.

“In combinatie met onze iSense en qSense thermostaten vormt de Remeha Lava Plus een erg zuinige niet-condenserende stookolieketel voor alle types stookolie. Wij zijn trots de enige fabrikant te zijn die een dergelijke oplossing in zijn gamma kan aanbieden.” zegt Nicolas Van Dyck, marketing manager bij Remeha.

Eenvoudiger te vervangen én goedkoper

De niet-condenserende ketels hebben nog steeds een aantal belangrijke voordelen voor de consument. Veel Belgische huishoudens hebben een verwarmingsinstallatie op stookolie. Wanneer hun oude installatie aan vervanging toe is, heeft niet elke woning de mogelijkheid om aan de technische vereisten van een condenserende ketel te voldoen. Voor een condenserende ketel moet de schouw wettelijk getubeerd worden. In sommige omstandigheden is dit niet mogelijk, bij veel appartementen vormt dit bijvoorbeeld een probleem. Bovendien speelt ook het budget mee. “Doorgaans zit er ongeveer 1000 euro verschil tussen de prijs van een niet-condenserende en een condenserende ketel, dat is niet te onderschatten.” besluit Nicolas.

Meer weten over de nieuwe ErP-regelgeving? Lees onze 10 tips en tricks hier.