Zonne-energie opgewekt door zonnepanelen
Fotovoltaïsche zonne-energie, beter sanitair warm water maken dan de elektriciteit op te slaan?
oktober 24, 2017
verwarmingsketel onderhouden
Verwarmingsketel onderhouden, van cruciaal belang!
november 30, 2017

Bouwen of renoveren, welk verwarmingssysteem is geschikt voor mij?

Iedere bouwer en verbouwer die toekomt aan zijn verwarmingstechnieken, stoot op enkele fundamentele vragen. Welk systeem is geschikt voor mijn woning? Met welke energiedrager wil of kan ik verwarmen? Welke installatie garandeert mij welk comfort? Welke invloed heeft mijn keuze op mijn energiefactuur?

Moeilijke keuze

Elke bouwer en verbouwer moet vaak een moeilijke keuze maken inzake zijn verwarmingssysteem. De ontwikkelingen in technologie en aansturing evolueren razendsnel. Hoe geraakt een particulier vandaag de dag nog uit aan de diverse opties en hoe maakt hij de beste keuze. Momenteel worden bepaalde investeringen in bv. hernieuwbare energie niet in overweging genomen door de prijszetting van fossiele brandstoffen. Daarbij ligt de levensduur van een verwarmingstoestel tussen de 15 en 20 jaar, waardoor de keuze voor een eenvoudige en directe vervanging vaak de voorkeur verkrijgt.

Hybride systeem

De oplossing in deze gevallen is vaak te vinden in een hybride systeem. Een systeem dat gebruik maakt van meerdere energiebronnen om de verwarming aan te sturen. We leggen de focus op de hybride systemen die bestaan uit de geavanceerde warmtepomptechnologie in combinatie met een condenserende ketel op gas of stookolie.

De Remeha hybride systemen zijn zo ingesteld dat deze steeds de energiebron met de kleinste energiekost aanspreekt. Wanneer verwarmen met hernieuwbare energie meer energie of elektriciteit vraagt, zal de installatie automatisch overschakelen op de andere energiebron (fossiele brandstof) met een lagere investeringswaarde. Dankzij deze werking is de gebruiker steeds verzekerd van voldoende warmte en van voldoende sanitair warm water aan de laagste kostprijs.

Bespaar tot 25% meer energie

De koppeling tussen fossiele brandstof en hernieuwbare energie is een zeer efficiënte en duurzame manier van warmtewinning. Deze hybride installaties kunnen tot 25% meer energie besparen in vergelijking met verwarmings- installaties enkel op fossiele brandstof. Daarbij ligt de investeringskost een heel deel lager dan bv. een warmtepompsysteem. Een hybride systeem heeft ook niet enkel een positieve invloed op de energiefactuur, maar draagt ook bij aan een groenere toekomst. Een hybride installatie heeft een kleinere impact op het milieu omdat er minder CO2-uitstoot is.

Kom meer te weten over een hybride verwarmingssysteem