Stookolieketel
De Remeha Lava Plus is de enige klassieke stookolieketel die 100% voldoet aan nieuwe ErP-wetgeving
september 26, 2016
Energielabel
Energielabel voor verwarmingsinstallatie: onbekend is onbemind
september 26, 2016

Batibouw 2016: Remeha lanceert 4 hybride verwarmingen, dé verwarmingsinstallatie van de toekomst!Bericht van 06/01/2016

Wommelgem/Batibouw - Remeha, fabrikant van huishoudelijke en industriële verwarmingsoplossingen, laat de consument op Batibouw kennismaken met een nieuw gamma hybride verwarmingsinstallaties. Net zoals bij hybride wagens combineert een hybride verwarmingsinstallatie fossiele brandstoffen en hernieuwbare energie.

Sarie Verheye

PR & Communication marketeer

+32 3 286 85 50


Contactpersoon voor pers-gerelateerde onderwerpen

Werking hybride verwarming

Een hybride verwarming is zo ingesteld dat deze steeds de energiebron met de kleinste energiekost aanspreekt. Wanneer verwarmen met hernieuwbare energie meer energie of elektriciteit kost, zal de installatie automatisch overschakelen op de andere energiebron met een lagere investeringswaarde. Een hybride regeling zorgt voor een zeer snelle overschakeling. Dankzij deze werking is de gebruiker steeds verzekerd van voldoende warmte en van voldoende sanitair warmwater aan de laagste kostprijs.

De koppeling tussen fossiele brandstof en hernieuwbare energie is een zeer efficiënte en duurzame manier van warmtewinning. Deze hybride verwarmingen kunnen tot 25% meer energie besparen in vergelijking met verwarmingsinstallaties op enkel fossiele brandstof. Daarbij heeft het niet enkel een positieve invloed op de energiefactuur, maar draagt het ook bij aan een groenere toekomst. Een hybride verwarming heeft een kleinere impact op het milieu omdat er minder CO2-uitstoot is.

Een hybride installatie is een interessante optie voor wie zijn woning graag op ecologische wijze verwarmt, maar financieel geen grote inspanningen wil/kan leveren. En waarbij de huidige toestellen nog in goede staat verkeren”, zegt Jan Deklerck, product manager Remeha.

4 nieuwe hybride systemen

Remeha stelt op Batibouw vier nieuwe hybride verwarmingen voor, telkens een combinatie van een verwarmingsketel op gas of stookolie met een warmtepompsysteem. De verwarmingsketel zorgt steeds voor de productie van het sanitair warmwater. De verwarming zal afhankelijk van de energiekost aangestuurd worden door de warmtepomp of de verwarmingsketel.

1. Remeha Calora Tower Gas Hybrid

Dit is een combinatie van de Remeha Calora Tower Gas, een condenserende gasvloerketel met standaard boiler, en een lucht/water warmtepomp met buitenunit.

De Remeha Calora Tower Gas Hybrid is geschikt voor middelgrote tot grote gezinswoningen, waar de vraag naar comfort in zowel warmte als warmwater hoog is en waar men wil besparen op de energiefactuur. Dankzij het modulaire concept van de ketel (units kunnen op of naast elkaar staan) is deze combi ideaal voor woningen waar er slechts beperkte ruimte is voor de plaatsing van een ketel. Met de Calora Tower Gas Hybrid kunt u meerdere verwarmingskringen aansturen.


2. Remeha Tzerra Hybrid

De Remeha Tzerra Hybrid is de combinatie van de buitengewone Remeha Tzerra condensatiewandketel en een lucht/water warmtepomp met buitenunit. De Remeha Tzerra is een compacte en energiezuinige verwarmingsketel die uit slechts 5 modules bestaat en voor degelijke verwarming en instant sanitair warmwater zorgt (geen nood aan extra boilervat). 

De Remeha Tzerra Hybrid is de ideale hybride module voor kleine tot middelgrote gezinswoningen (halfopen tot open bebouwing) die een efficiënte verwarming en een grote hoeveelheid instant sanitair warmwater wensen. Door de eenvoud in installatie (slechts 5 modules), nazorg en een aantrekkelijke prijs is de Remeha Tzerra Hybrid de installatie voor een groenere toekomst.


3. Remeha Hera Hybrid

De Remeha Hera Hybrid combineert de condenserende stookolievloerketel Remeha Hera Condens (met boilerunit) en een warmtepomp met buitenunit. De Remeha Hera Condens, verkrijgbaar in verschillende vermogens, is uitgerust met de nieuwste stookolietechnologie. 

De Remeha Hera Hybrid is de meest geschikte hybride module voor een middelgrote tot grote woning waar geen gas voorhanden is en waar met stookolie moet gewerkt worden. Het vraagt enige investering.


4. Remeha Lava Hybrid

De Remeha Lava Hybrid is de koppeling van de niet-condenserende stookolievloerketel Remeha Lava Plus (met boilerunit), en een lucht/water warmtepomp met buitenunit.

De Remeha Lava Hybrid komt in aanmerking om een oude niet-condenserende stookolieketel in kleine tot middelgrote woningen (open of gesloten bebouwing) te vervangen. Het geeft gezinnen met een beperkt budget de mogelijkheid om toch te besparen en minder uit te stoten.

Download hiernaast de afbeelding van een rekenvoorbeeld die de werking van de hybride toestellen illustreert. Dit zijn fictieve cijfers.